Arbeidsdeskundige Dienstverlening
Einweg-Gummihandschuhe
Haarnetz für Männer
Gesichtsschutz Visier
барбершоп
niw
Corporate Immigration Partners
Winston Shay

Als  u zelf of uw werknemer lichamelijke of psychische klachten krijgt, dreigt er verzuim of zelfs arbeidsongeschiktheid. Dit kost veel geld, gemiddeld € 250,–  per dag. Vanuit de wetgeving bent u als werkgever verplicht om een zieke werknemer twee jaar lang minimaal 70 procent van het loon door te betalen. Ook als uw werknemer na twee jaar ziekte niet kan terugkeren in het arbeidsproces kost u dat geld. U bent namelijk nog 10 jaar verantwoordelijk voor een werknemer die een WIA of WGA uitkering krijgt. Het tijdig inschakelen van een arbeidsdeskundige is daarom belangrijk Een arbeidsdeskundige is specialist op het gebied van mens, werk en inkomen en ondersteunt bij het voorkomen van arbeidsongeschiktheid.

Als arbeidsdeskundige kan ik het volgende voor u doen:

Arbeidsdeskundig onderzoek

Een  arbeidsdeskundig onderzoek is zinvol als een medewerker langdurig ziek is of als het re-integratieproces stagneert. Dit onderzoek geeft een helder beeld van de arbeidsmogelijkheden van uw werknemer en is van belang in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Aan de hand van een functionele mogelijkheden lijst (FML) die door de bedrijfsarts is ingevuld wordt gekeken of de eigen functie van de werknemer nog langer passend is of passend gemaakt kan worden. Daarnaast wordt gekeken of de werknemer ander passend werk kan verrichten bij de eigen werkgever.

Re-integratie Spoor 1

Als blijkt dat een werknemer de eigen functie kan blijven uitvoeren eventueel met behulp van aanpassingen of als een werknemer ander passend werk kan doen bij de eigen werkgever, noemen we dit re-integratie eerste spoor.

Voorbeeld:

Petra (21) werkt in een supermarkt bij de vleeswarenafdeling. Na een knieoperatie lukt het niet om het werken op te bouwen. De bedrijfsarts geeft aan dat Petra niet langer dan een uur per dag staand werk kan verrichten. Hierdoor is haar eigen functie niet langer passend. Samen met de werkgever en de arbeidsdeskundige worden de mogelijkheden in het bedrijf bekeken. Petra kan volledig aan de slag als kassamedewerker.

Re-integratie Spoor 2

Als er geen mogelijkheden zijn voor passend werk bij de eigen werkgever, dan wordt er gekeken of re-integratie tweede spoor kan worden ingezet. Dit houdt in dat er wordt gekeken naar passend werk bij een andere werkgever.

Voorbeeld:

Els (41) werkt 32 uur per week als verzorgende bij een kleine thuiszorgorganisatie. Als gevolg van rugklachten heeft ze zich ziek gemeld. Na zes maanden lukt het om halve dagen te werken. Als Els na bijna een jaar nog steeds niet volledig is hersteld geeft de bedrijfsarts aan dat Els niet langer dan vier uur per dag kan werken omdat ze niet lang kan bukken, hurken of knielen. De arbeidsdeskundige stelt vast dat Els het huidige werk niet meer passend is. Els blijft voorlopig halve dagen haar huidige werk doen. Omdat er geen ander passend werk is binnen de organisatie mag Els op kosten van de werkgever de opleiding doktersassistente doen. Els gaat voor drie maanden 32 uur per week werken in een huisartsenpraktijk.

Er wordt een rapport gemaakt van het arbeidsdeskundig onderzoek met daarin een advies over de re-integratiemogelijkheden.

Werkplekadvies

Als  arbeidsdeskundige en als ergotherapeut kan ik advies geven om de werk omstandigheden te verbeteren. Dit kan onder anderen door het geven van een werkplekadvies. Aandachtspunten hierbij zijn:

– Inrichting van de werkplek
– Werkhouding
– Werkwijze
– Werktaken
– Werktijden

Voorbeeld:

Willem is administratief medewerker op een makelaarskantoor. Willem is in het verleden aangereden door een auto, waarbij hij met zijn hoofd op de straat is gevallen. Als gevolg daarvan heeft hij moeite om zich te concentreren en hij heeft moeite in een prikkelrijke omgeving. Samen met Willem wordt de werkplek bekeken. Het valt op dat de indeling van het bureau erg rommelig is. Willem krijgt het advies om geen onnodige voorwerpen op het bureau te plaatsen, zodat hij minder wordt afgeleid en er meer rust is in zijn hoofd. Ook wordt het bureau tegen de wand geplaatst zodat Willem minder merkt van de dingen die om hem heen gebeuren. Doordat er minder prikkels zijn, kan Willem zich beter concentreren op het werk en voelt hij zich minder moe.

Zelfstandig ondernemers

Ook voor zelfstandig ondernemers wil ik iets betekenen. Bent u ZZP er en heeft u door beperkingen moeite met het uitvoeren van uw werk of wilt u een werkplekadvies? Neem gerust contact op.

Tarieven

Op basis van een offerte.

стрижка бороды
FFP2 Masken Test
KN95 masks
FFP2-Masken
Ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici en lid van Ergotherapie Nederland
Contact

Postadres
Oranjestraat 6
2952 AH Alblasserdam

Bezoekadres
Gezondheidscentrum Dok 11
(op afspraak)
Parallelweg 11
2951 BS Alblasserdam

06-30501507
info@huismanergo.nl